Pentru copt

Bellarosa

La acest soi, coaja este de culoare roșu-roz. Mugurii sunt superficiali, ceea ce permite decojirea rapidă și ușoară a cartofului Bellarosa. Pulpa de culoare galben deschis nu se înnegrește nici crudă, nici gătită, ceea ce este o caracteristică valoroasă printre cartofi. Acest soi gustos și productiv, care produce tuberculi ovali, este apreciat de fermieri și grădinari. Printre numeroasele avantaje ale Bellarosa se numără durabilitatea ridicată la depozitare și rezistența la factorii externi, ceea ce o face ușor de păstrat. Este un cartof de consum cu utilizare mixtă, perfect pentru cartofi prăjiți. Conform clasificării utilizării, se încadrează în categoria (B) adecvată pentru gătit. Tuberculul se poate fierbe ușor, structura sa devenind ușor făinoasă și săpoasă. Textura cartofului este de granulație medie.
Pentru gătit

Laura

A Laura burgonya közepes és nagy méretű, átlagosan 7-8 centiméter hosszú és 90-150 gramm súlyú, egységes, kerek vagy ovális alakú. A burgonya héja félig vékony,
sima, feszes és szilárd, vöröstől sötét rózsaszín árnyalatokban pompázik. Néhány apró, felszíni szem is található rajta, amelyek sekélyek, és nem befolyásolják a gumó alakját vagy felületét. A friss piacokon a Laura burgonyát gyakran földréteggel borítva árulják, ami sötétbarna megjelenést kölcsönöz a gumóknak. A héj alatt az aranysárga hús telített színű, sűrű, keményítős és nyersen csúszós. A húsa főzés után krémes, ragacsos, finom szemcsés állagúvá válik, és jól megtartja alakját. A hús és a héj főzés után is megőrzi színét, ami egyedi jellemzője ennek a fajtának. A Laura burgonya aromás természetű, enyhén édes, diós és földes ízű amikor
megfőzik. Főzési típusa: B.
A Laura burgonya rostforrás, amely szabályozza az emésztőrendszert, foszfort tartalmaz a sejtszövetek helyreállításához és káliumot a folyadék szint egyensúlyának fenntartásához a szervezetben. A gumók C-vitamint is biztosítanak, ami erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladást, valamint kalciumot a
csontok és fogak erősítéséhez, továbbá más tápanyagokat, például B-vitaminokat, vasat és folsavat. A burgonya héjának vörös pigmentjei antocianinokat tartalmaznak,
amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy megvédjék a sejteket az oxidatív stressz és a szabad gyökök okozta károsodástól.

Pentru copt

Bernina

Nu se sfărâmă la gătit, fiind un soi de tip A pentru gătit. Tuberculul își păstrează forma după fierbere. Textura cartofului este fin granulată. Este ingredientul perfect pentru salate de cartofi, preparate reci, cartofi la cuptor și mâncăruri gratinate. Soi de maturare semi-timpurie, cu coajă galbenă și pulpă galbenă aspectuoasă. Produce tuberculi mari și uniformi. Suprafața tuberculilor este netedă, iar ochii sunt superficiali. Pulpa nu este predispusă la decolorare, nici crudă, nici după gătit, și se păstrează bine pe timpul iernii. Foarte rezistent la crăpături și tolerează foarte bine loviturile.

Produsele noastre

Descoperiți selecția noastră de cartofi, fiecare cu caracteristici unice care îmbogățesc orice preparat culinar. Oferim trei soiuri excelente: Laura , cunoscut pentru textura sa fină și versatilitatea în bucătărie; Bellarosa, cu coaja sa roșie și pulpa galbenă, ideală pentru diverse rețete; și Bernina, perfectă pentru preparate de coacere și gătit. Alegeți cartofii care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră culinare și bucurați-vă de calitate superioară!

Rețete

Soiurile noastre de cartofi sunt ingrediente excelente pentru prepararea acestor feluri de mâncare.